top of page
Uzay Keşifleri
Geliştik, Gelişiyoruz, Gelişeceğiz: Kardashev Ölçeği Nedir?
Kardashev ölçeği, medeniyetlerin enerji tüketimi ve yönetimine göre sınıflandıran bir sistemdir. Peki bu ölçekte insanlık nerede?
Roketler Hazırlansın: Astronot Nedir, Astronot Nasıl Olunur? (Tüm Detaylarıyla!)
Astronotlar uzay hakkında araştırma yapan meslek grubudur. Uzaya çıkarlar, yer çekimsiz ortamda araştırma yaparlar ve geri dönerler.
Ceketimi Omzuma Aldım Gidiyorum: Uzaya Kaç Günde Gidilir?
Uzaya kaç günde gidilir? Ortalama hızda giden bir uzay aracıyla uzaya kaç saatte varır? Hepsini cevabı ayrıntılı bir şekilde burada!
Mahallede Mevzu Var, Adam Çağırın: Kozmik Olaylar Nedir?
Zaman geçtikçe, biz görmesek bile evrenin bir yerinde bir şeyler yaşanıyor. Bunlara kozmik olaylar diyoruz. Nedir bunlar?
Yanıyoruz, Hem de Cayır Cayır: Sera Etkisi Nedir?
Her geçen yıl dünya biraz daha ısınıyor ve bunun nedeni sera etkisi. Peki sera etkisi nasıl gerçekleşir? Gelin hep beraber bu olaya bakalım.
Bak Üstüme Üstüme Gelme, Seni Mahvederim! Roche Limiti Nedir?
Roche Limiti, yer çekimini kütle çekimi savaşları olarak düşünebilirsiniz. Kütlesi büyük olan küçük olanı parçalara ayırır. Peki nasıl?
Bi’ Gözümüze Batmaya Başladın Artık! Işık Nedir?
Her zaman yanımızda, ortamımızda bulunan ve bazen hükmettiğimiz ışık nedir? Kendileri hem bir dalga hem de bir parçacıktır ve kütlesizdir.
James Webb Uzay Teleskobu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey Burada!
Yüzyılın en büyük icadı ve teknolojik atılımı olan James Webb uzay teleskobu nedir? Bütün detaylarıyla önünüze seriyorum, buyurun efendim.
Sen Dönüyorsun Da O Dönmüyor: Dünya Gezegeni
Biz insanların yaşadığı muazzam güzellikteki gezegen: DÜNYA. Yuvarlak değil de düz olsaydı kenarından atlayacağımız kesin bu arada!
Doğal Işık ve Yapay Işık Arasındaki Fark: Bunlar Niye Değişik?
Doğal ışık kaynakları ve yapay ışık kaynaklarını açıkladığımıza göre şimdi sırada okkalı bir karşılaştırma tablosu hazırlamak. Konuyu...
bottom of page